FacebookFacebook E-mailE-mail InstagramInstagram Joruba fotóJoruba fotó

Családi fotózás

 

Szükségem van nekem egyáltalán esküvői fotósra?

 

Tudom, sokan vannak, akik úgy gondolják, minek ezért fizetni, hiszen a családban akad, akinek van fényképezőgépe, ráadásul lelkes is. A szertartáson, lakodalomban a rokonok által készített képekből pedig összeáll majd az esküvő képanyag. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy a legtöbb esetben csalódás szokott lenni a végeredmény.

Egy esküvő fotóst profivá nem a felszerelése (bár sok helyzetben az is elengedhetetlen), hanem a több éves tanulás, a tapasztalat és az egyéni látásmód teszi. Egy fotós minden figyelmét a párra, és az eseményekre tudja fordítani, így az esküvő minden fontos pillanata megörökítésre kerül. Az elkészült képek jó minőségűek, igényesek, olyanok, amelyeket a pár és a család bármikor szívesen elővesz.

 

Hogyan válasszak esküvő fotóst?

 

Manapság nagyon sokan foglalkoznak fotózással, ezen belül is esküvői fotózással a legkülönbözőbb minőségben és stílusban. A legfontosabb, hogy a fotós galériája alapján hozzátok meg a döntést. Ha tetszenek az adott fotós képei, ha el tudjátok képzelni, hogy rólatok is hasonló képek készüljenek, akkor kérjetek bátran ajánlatot!

Remélem én is ilyen közéjük tartozom :) Ha így van, ITT tudtok tőlem ajánlatot kérni.

 

Milyen eseményeket vállalsz?

 

Jegyes fotózás, készülődés pillanatai, polgári esküvő és templomi szertartás, lakodalom és minden más történést és esemény, ami ezek során történhet.

 

Külföldön is vállalsz fotózást?

 

Pécsett, az ország teljes területén, és természetesen igény esetén külföldön is vállalok fotózást, úgyhogy keressetek bátran! Kérd ajánlatomat!

 

Rólam nem lehet jó képeket készíteni?

 

Ezt szinte mindenki elmondja, és szerencsére eddig mindig sikerült bebizonyítani az ellenkezőjét ;)

 

Mi az a jegyes fotózás?

Külföldön már évek óta népszerű, de az utóbbi pár évben itthon is elterjedt az ún. e-session, vagy magyarul jegyesfotózás, amely egy esküvő előtti kedves, hangulatos fotósorozat a párról, melyet általában néhány héttel az esküvő előtt készítünk.


Azért is hasznos egy ilyen fotózás, mert a fotós és a pár kicsit jobban megismerkedik egymással, kipróbáljuk, milyen a fotózás együtt. Ezek a fotózások mindig nagyon jó hangulatban telnek. Így az esküvő napján már jó ismerősként üdvözölhetjük egymást, és Ti sem fogtok izgulni a fotózás miatt.

Az elkészült képekből zenés slideshowt is készítünk, amit le lehet vetíteni az esküvőn is, vagy már az esküvő előtt fel lehet tenni az internetre, és el lehet küldeni az ismerősöknek, amolyan virtuális meghívó, vagy emlékeztető gyanánt.

 

Mi az a kreatív fotózás?

 

A kreatív fotózás során készül rólatok az egyedi portrék, illetve a párok képek jó része és ezek azok a képek, amelyeket albumba helyezve sokszor elővesztek majd. Korábban beállított fotózásnak is nevezték, de ahogy változott az esküvői fotózás, úgy változott a kifejezés értelme is. A beállított fotózás valamiféle merev fotografálási légkört sugall, ezzel szemben a kreatív fotózás a fotós a párt is bevonja az alkotási folyamatba, a fotózás pedig ötletekkel teli, felszabadult, jó hangulatú esemény, amelyen nem mellesleg klassz fotók is készülnek.

 

Mikor és hol érdemes a kreatív fotózást tartani?

 

A helyszín lehet város, természet, utca, épület belső, vagy bármi, ami nektek tetszik, hozzátok közel áll, inspirál vagy akár emléket idéz. A fotózásra legalkalmasabb időpont a késő délutáni vagy esti órák, ha lehetőség van rá, érdemes akkora időzíteni, hiszen ilyenkor a legszebbek a fények.

 

Mennyibe kerül a fotózás?

 

Minden esküvő, így minden fotózás is egyedi, így előre meghatározott csomagjaim nincsenek, de keress nyugodtan és remélhetőleg tudok számotokra megfelelő ajánlatot tenni.

Ajánlatot ITT tudtok tőlem kérni!

 

Hány óra jelenlétet tartalmaz a megadott ár?

 

Sok fotóssal ellentétben én nem szabok időkorlátot.Ez a Ti nagy napotok, a programot Ti alakítjátok, akkor és ott vagyok jelen, ahol szükségetek van rám. Nem kell amiatt aggódnotok, ha bármi is csúszna, hogy nem lesz elég idő rá vagy ott maradok-e. Az első pillanattól az utolsó tánclépésig maradok, ha szeretnétek.

 

Videózol is fotózás közben?

 

A rövid válaszom az, hogy nem :) Biztos vannak olyan szolgáltatók, akiknek ez a fotózással együtt is megy, de részemről a fotózás nagy figyelmet igényel, videózásra emellett már nincsen lehetőség. Viszont régóta dolgozom a szakmában, ezért ha szeretnétek, természetesen tudok videóst (cinematográfus), akit jó szívvel ajánlok.

Egyedül dolgozol?

Alapvetően igen, de ha igény van rá, természetesen egy második fotóst sem akadály.

 

Hány képet kapunk?

 

A kreatív fotózáson sok egyedi fotó készül, az esküvőn pedig gyakorlatilag minden fontos pillanatot megörökítek, nem marad le semmi! Az elkészült képeket több körben válogatom, majd egyenként szerkesztem, retusálom őket. Az elkészült képek nagy felbontásúak, jó minőségűek, előhívásra alkalmas állapotúak.

Az átadott képek végleges darabszámát nehéz mondani, ez nagyon sok mindentől függ, de egy komplett esküvő fotózás után 500-600 képet mindenképpen átadok, de ha igénylitek, természetesen ennél többre is van lehetőség.

 

Megkaphatjuk az eredeti képeket is?

 

Ahogy gyakorlatilag valamennyi fotós, az eredeti képeket és sem adom át, de ígérem, hogy az átadott képek után sem a minőség, sem pedig a mennyiség tekintetében nem lesz majd hiányérzetetek.

 

Mikor kaphatjuk meg a képeket?

 

Mind a válogatás, mind a képek utómunkája időigényes folyamat, ezért néhány hét türelmeteket kérem. Az esküvő képeit kb. 2, a kreatív fotókat kb. 3 hét alatt át tudom adni nektek.

Természetesen addig sem maradtok kép nélkül, néhány fotót kreatív fotózásról addi

 

Hogyan t örténik a képek átadása?

 

Az elkészült képeket kivétel nélkül minden esetben egy szép, alkalomhoz illő webes galériáiba is feltöltöm, ahol a fotókat ti, a családtagok, rokonok, barátok, vagy ismerősök meg tu dják őket tekinteni.

A képeket digitális formában adom át, DVD-n, vagy igény szerint egyedi pendrive-on.

Az átadott képeket megőrzöm, így ha baj történne velük, akkor az természetesen bármikor pótolható.

 

Milyen egyéb szolgáltatásokat kínálsz még?

 

- egyedi készítésű fotókönyv

- papír képek előhívása

- slide show készítése

- egyedi pendrive

- esküvői fo tósarok vicces kellékkel

- plusz fotós

- drón fotózás/videózás

- videó készítés

 

Hogyan tudunk időpontot foglalni?

 

Használhatjátok az email címemet (jorubafoto@gmail.com), vagy az üzenet küldő űrlapot is. Írjátok meg nekem az esküvőtök dátumát, helyszínét, valamint pár sort az elképzelésitekről! A megkeresést kövteőn hamarosan felveszem veletek a kapcsola tot.

 

Galéria

Esküvői fotó galéria

Kreatív fotózás Előkészületek Polgári szertartás Egyházi szertartás Lakodalom
Nektek írtam, Rólatok

Krisztina & Zoltán

Adri & Peti

Zsófi & András

Biczó Zsolt
fotográfus, esküvői fotós

+36 30 520-0338 |